ГоловнаПолітика

Проведення саміту Україна-ЄС не потрібно політизувати, - посол

Проведення саміту Україна-ЄС не потрібно політизувати, - посол
Фото: www.rferl.org

Питання проведення саміту Україна-ЄС залежить від декількох факторів, як-от готовність сторін і змістовне наповнення заходу.

Про це заявив посол України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв.

Також Єлісєєв вважає, що питання проведення саміту Україна-ЄС не потрібно політизувати.

"У цьому контексті я виходжу з доцільності не робити трагедії і не намагатися побачити політичні мотиви там, де їх немає", - сказав він.

Єлісєєв зазначив, що проведення саміту передбачено чинною угодою про партнерство і співпрацю, а обидві столиці - і Київ, і Брюссель - вважають, що офіційні контакти треба продовжувати.

Саміт у нас заплановано до кінця року... Сонце встане чи не встане? Обов\'язково встане

— Костянтин Грищенко, голова МЗС України, про перспективи проведення саміту 2012 року

"Тому навіть якщо хтось допускає, що ЄС скасує саміт, прагнучи таким чином покарати Україну, - це не відповідає дійсності. Брюссель не менше за Київ хоче провести саміт, оскільки це - оптимальний випадок для відвертого спілкування з Президентом України, в тому числі на ті теми, які турбують наших європейських партнерів", - сказав посол.

Нагадаємо, раніше голова місії України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв заявив, що саміт "Україна-ЄС" відбудеться за будь-яких умов.

Європейська сторона заявляє, що саміт, радше за все, у зв'язку з виборами та можливим формуванням нового уряду в Україні, відбудеться на початку наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram