ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція хоче заборонити СБУ і МВС боротися з корупцією

Яценюк назвав Конституційний Суд підрозділом Адміністрації Президента.

Об'єднана опозиція хоче заборонити СБУ і МВС боротися з корупцією
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція має намір позбавити СБУ і МВС повноважень у боротьбі з корупцією, передавши їх Національному антикорупційному бюро, а також здійснити люстрацію суддів і ліквідувати Конституційний Суд.

Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні на прес-конференції в Донецьку, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

Ресурси для створення цього органу, за словами Яценюка, будуть завдяки скороченню повноважень і чисельності відповідних підрозділів МВС і СБУ.

Також, за його словами, низка повноважень прокуратури з контролю є неконституційними. "Відповідно до чинної Конституції, органи прокуратури позбавлені функції загального нагляду. Але функція загального нагляду - це основна корупційна функція в органах прокуратури", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що Об'єднана опозиція виступає за позбавлення прокуратури функцій, які не належать їй за законом. "Функція прокуратури - підтримувати державне обвинувачення і не контролювати, а регулювати питання слідства", - сказав він.

За словами політика, в рамках реформи судової системи Об'єднана опозиція передбачає тотальну люстрацію суддівського корпусу, якісні зміни функцій Вищої кваліфікаційної комісії та з'їзду суддів, а також скасування Конституційного Суду України.

"Конституційний Суд - це ніщо інше, як підрозділ Адміністрації Президента. Потрібно передати функції конституційної юрисдикції Верховному Суду України", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, ще в липні Яценюк заявляв про намір опозиції ліквідувати Конституційний Суд. А віце-спікер Микола Томенко заявив, що Конституційний Суд діє в інтересах Президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram