ГоловнаПолітика

"У колонії порушують право Луценка на приватне життя"

Ірина Луценко заявляє, що не може поговорити з чоловіком по телефону про політику.

"У колонії порушують право Луценка на приватне життя"
Фото: www.radiosvoboda.org

Телефонні розмови екс-міністра МВС Юрія Луценка, який перебуває в Менській виправній колонії, прослуховуються правоохоронцями.

Про це заявила дружина екс-міністра Ірина Луценко.

"Юра (Луценко) у колонії має право на телефонні розмови. Ніде не написано, що він не може говорити про соціально-політичне життя чи політику. Вже минуло два дні, як я передала йому картки (телефонні) і він може дзвонити по телефону. Але як тільки я починаю говорити - про БЮТ, про "Батьківщину", про Турчинова, Яценюка - телефон тут же обривається", - сказала вона.

Вона також зазначила, що представник Пенітенціарної служби попередив Луценка про прослуховування розмов.

"Співробітник Пенітенціарної служби сказав йому (Юрію Луценку): всі ваші розмови слухаються, не говоріть про вибори, про політику", - зазначила дружина Луценка.

Ірина також зазначила, що співробітники правоохоронних органів стежать за тим, з ким Луценко спілкується, про що і коли, а після приходять до нього і розпитують про ці теми.

Крім того, вона повідомила, що у неї вже було три побачення з чоловіком, з яких перші два відбулися нормально, а на третьому виникали різні перешкоди їх нормальній розмові.

"Побачення проходить через броньоване скло, по телефону. Але в попередні рази ми дізналися, що у них є спеціальна кімната, де скло опускається й можна поспілкуватися. На третьому побаченні для того, щоб обмежити наше спілкування, мені привели абсолютно фантастичний аргумент - жінка з попередньої зміни випадково забрала з собою ключ, яким відкривається це скло, і відвезла з собою в село, до якого їхати 1,5 години. Уявляєте, і це в тюрмі", - сказала Ірина.

Водночас, за її словами, ще і не працював телефон, нібито через відключення електрики в колонії, тому їм довелося спілкуватися за допомогою жестів.

Ірина Луценко вважає, що таким чином влада намагається ізолювати Луценка від суспільства як політика. Вона підкреслила, що всі факти порушення прав Луценка фіксуються, і наступного тижня вона з адвокатами планує подавати заяви за цими фактами.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що Луценко утримується в камері колонії разом з людьми, які не користуються повагою на зоні і можуть "стучати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram