ГоловнаПолітика

Росія платитиме за використання полігону "Нитка" гроші

Це дозволить отримати додаткові надходження до бюджету України.

Росія платитиме за використання полігону "Нитка" гроші
Фото: kp.ua

Кабінет Міністрів України надав повноваження міністру оборони України на підписання Протоколу про внесення змін до Угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про використання полігону злітно-посадкових систем "Нитка".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Відповідне розпорядження, розроблене Міністерством оборони України на виконання доручень Президента України щодо підвищення ефективності використання полігону "Нитка", прийнято на засіданні уряду 15 серпня 2012 року.

Реалізація Протоколу дасть змогу перейти на розрахунки за використання полігону у твердій грошовій сумі замість отримання запчастин, збільшити перелік авіаційної техніки, яку залучатимуть для проведення випробувань на полігоні, а також використовувати полігон в інтересах не тільки Російської Федерації, а й інших держав.

Таким чином, підписання зазначеного документа дозволить отримати додаткові надходження до бюджету України за використання полігону іншими державами й удосконалити договірно-правову базу в сфері військової співпраці.

У Міноборони зазначили, що існуюча редакція базового Угоди передбачає розрахунок російською стороною за використання полігону у вигляді поставок запасних частин до літаків типу "Су" на еквівалентну суму, що її українська сторона витрачається за надані послуги. Також базовою Угодою передбачено використання на полігоні літаків тільки типу "Су", що робить неможливим надання послуг на полігоні іншим типам літаків третіх держав.

Нагадаємо, наземний випробувальний тренажер корабельної авіації (НИТКА) - спеціальний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця, призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram