ГоловнаПолітика

Лук'янченко: інформація про уроки, присвячені Ахметову і Януковичу, - чергова "качка"

Мер Донецька вважає, що краще говорити про тих, кого з нами немає.

Лук'янченко: інформація про уроки, присвячені Ахметову і Януковичу, - чергова "качка"

Інформація про те, що в школах Донецька 1 вересня готові на уроках розповідати про мільярдера Ріната Ахметова і Президента України Віктора Януковича, є "качкою".

Про це донецький міський голова Олександр Лук'янченко розповів сьогодні на прес-конференції, повідомляють "Новини Донеччини".

"Я думаю, що тут чергова "качка". З однієї простої причини: діти пішли на канікули вже давним-давно, вчителі - у відпустках, і ніхто нікому жодних рекомендацій не давав - це чергове заведення рака за камінь, - сказав Лук'янченко. - Уводили в оману англійських уболівальників, намагалися замовні французькі... Тут показувати свої частини з замовлення і т. ін. Усе це один ланцюжок, яким займаються людці - це не люди, це людці".

На питання, що порекомендував би він розповідати школярам на уроці про Ахметова і Януковича, мер сказав: "Я думаю, що питання ви поставили некоректне, і завжди про тих, хто живе сьогодні поруч із нами, складніше говорити. Краще говорити про тих, кого з нами немає. Для того, щоб говорити про гордість нашу, то Партія регіонів своїх земляків завжди шанує і відзначає. На відміну від інших політичних сил, які, крім одного гасла "Повернемо країну народу" на червоному тлі, більше нічого не показують, а в нас достатньо людей, які могли б і є гордістю країни, гордістю нації".

Мер зазначив, що дітям на уроках у Донецьку можна розповідати про тих людей, чиї портрети виставляли в Центрі слов'янської культури під час святкування 80-річчя Донецької області. "Я думаю, було б не соромно, якби хтось із наших учнів розповів про своїх дідусів, бабусь, тих, хто прославив наш край, нашу країну. Це теж не соромно буде і, напевно, менш пафосно, тому що сьогодні, на жаль, інтелект до власної історії, до свого міста, до свого краю, він нижчий, ніж у дітей раніше", - сказав він.

На його думку, "педагоги правильно обрали тему першого уроку" у школах міста, присвятивши її 80-річчю Донецької області.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в одній зі шкіл міста до 1 вересня дітей попросили підготувати повідомлення про Віктора Януковича і Ріната Ахметова як про видатних донеччан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram