ГоловнаПолітика

Голова адміністрації Путіна: закон про мову піде Україні на користь

Сергій Іванов апелює до історії.

Голова адміністрації Путіна: закон про мову піде Україні на користь
Сергей Иванов
Фото: EPA/UPG

Голова адміністрації президента Росії Володимира Путіна Сергій Іванов заявив, що прийняття парламентом України законопроекту, який розширює сферу застосування російської мови, піде на користь країні та її громадянам.

Про це він заявив у понеділок у Києві, де провів зустрічі з головою уряду України, а також із головою Адміністрації Президента України в рамках підготовки до проведення 12 липня засідання міждержавної комісії під головуванням президентів двох держав.

"Я вважаю, що це (прийняття закону) піде на користь самій Україні та її громадянам", - сказав Іванов.

За його словами, історично склалося так, що значна частина українського суспільства вважає російську мову рідною.

"Будь-яке різноманіття, в тому числі й мовне, - це плюс і благо для будь-якого суспільства, для будь-якої країни", - резюмував Іванов.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня схвалила в першому читанні законопроект "Про засади мовної політики". Якщо документ буде затверджено в остаточному читанні, російська мова стане регіональною там, де вона є рідною щонайменше для 10% населення - а це 13 з 27 адміністративно-територіальних одиниць України. Українська опозиція виступає проти ухвалення цього закону, вважаючи, що він лише посилить протистояння між україномовними та російськомовними громадянами.

Парламент планував до кінця цього тижня затвердити законопроект у цілому. Водночас у понеділок спікер Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що парламент не встигне до початку літніх канікул схвалити законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram