ГоловнаПолітика

Власенко: справу Луценка повинні закрити

Адвокат Тимошенко сумнівається, що влада візьме до уваги рішення ЄСПЛ.

Власенко: справу Луценка повинні закрити
Фото: Макс Левин

Рішення Європейського суду у справі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка надало юридичні підстави для закриття всіх кримінальних справ проти екс-глави МВС в касаційному порядку.

Про це на брифінгу заявив адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

"Єдиним правильним рішенням тепер стане ліквідація всіх справ проти Луценка касаційним судом. Всі юридичні підстави для цього були надані рішенням Європейського суду з прав людини", - вважає депутат.

На думку Власенка, суд касаційної інстанції не може не взяти до уваги рішення Європейського суду з прав людини і не може не скасувати рішення всіх судів у справах Луценка.

Депутат зазначив, що Європейський суд своїм рішенням юридично встановив, що в Україні є люди, які політично переслідуються. Це рішення, за його словами, посприяє звільненню й інших політичних в'язнів, у тому числі Тимошенко і колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка.

Водночас Власенко зазначив, що за законом справи проти колишніх чиновників взагалі не повинні були порушуватися, тому немає гарантії, що українська влада візьме до уваги рішення Європейського суду.

Нагадаємо, сьогодні Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра МВС Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram