ГоловнаПолітика

Єфремов рекомендує Ландіку не судитися з LB.ua

Голова фракції заявив, що депутат у Раді повинен працювати, а не вирішувати особисті питання.

Єфремов рекомендує Ландіку не судитися з LB.ua
Александр Ефремов
Фото: cxid.info

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов рекомендуватиме своєму колезі із фракції Володимирові Ландіку не судитися з LB.ua і шеф-редактором видання Сонею Кошкіною.

Про це він сказав на брифінгу.

За словами Єфремова, "це абсолютно неперспективно, бо депутат, перебуваючи на своєму робочому місці, повинен займатися роботою, а не особистими питаннями".

Утім, Єфремов зазначив, що не може наполягати на тому, щоб Ландик забрав свою заяву з правоохоронних органів, оскільки у фракції "не така дисципліна, щоб на чомусь наполягати".

Водночас він зазначив, що має намір сьогодні поговорити з Ландіком із цього приводу і рекомендуватиме його "не братися за питання, які не мають логічного завершення".

При цьому Єфремов додав: "Хоча як мені здається, конфлікт там в іншому".

Нагадаємо, Ландік звернувся у прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу проти співробітників LB.ua за порушення таємниці листування.

Депутат вимагає порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу (порушення таємниці листування, вчинене щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Депутата обурила публікація від 18 листопада 2011 року "Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

Стаття містить фото, на яких Ландік у сесійній залі парламенту веде СМС-листування щодо долі свого сина, який саме був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини.

Юристи LB.ua, ознайомившись із запитом прокуратури, не знайшли в діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим паче - складу злочину. Разом із тим, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою, і висока ймовірність порушення кримінальної справи вже найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram