ГоловнаПолітика

Луценко вимагає покарати винуватих у його арешті

Екс-міністр звернувся до Президента.

Луценко вимагає покарати винуватих у його арешті
Фото: EPA/UPG

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає від президента Віктора Януковича та генпрокурора Віктора Пшонки виконання рішення Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться в його заяві на адресу Президента та генпрокурора, текст якого наводить прес-служба "Народної самооборони".

"Вимагаю виконання рішення Європейського суду з прав людини", - написав він.

Також Луценко вимагає притягнути до кримінальної відповідальності першого заступника ГПУ, заступника прокурора Івано-Франківська Сергія Войченка, суддів Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка, Ганну Медушевську, Оксану Царевич, Марію-Маргариту Пілаєву, Вікторію Гаркаву, суддів Апеляційного суду міста Києва Івана Рибака, Валерія Одинця, Олега Присяжнюка, Олександра Беца, Анатолія Кузьміна, Валерія Лашевича, Ольгу Єфимову.

Причиною притягнення їх до відповідальності Луценко називає порушення його конституційних прав, "що вилилося у безпідставний арешт на більш ніж 18 місяців".

Нагадаємо, 3 липня Європейський суд із прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра МВС Юрія Луценка і зобов'язав Україну виплатити йому 15 тис. євро моральної компенсації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram