ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" затвердила план оновлення рухомого складу на 108 млрд гривень

"Перші плани - 9 тисяч вантажних вагонів наступного року".

"Укрзалізниця" затвердила план оновлення рухомого складу на 108 млрд гривень
Фото: mtu.gov.ua

Правління компанії "Укрзалізниця" затвердило п'ятирічний план оновлення рухомого складу на суму 108 млрд гривень.

Про це повідомила прес-служба УЗ.

"За 5 років ми купимо і відремонтуємо 96 тисяч одиниць рухомого складу, на що інвестуємо 108 млрд гривень. Перші плани - 9 тисяч вантажних вагонів наступного року. З них 1070 - дефіцитні зерновози, завдяки чому збільшимо парк цього рухомого складу на 10%", - розповів голова правління компанії Войцех Бальчун.

Прес-служба Міністерства інфраструктури Україна повідомляє, що перші 20 вагонів у рамках цієї програми випустив Дарницький вагоноремонтний завод.

"Якщо ще два роки тому, під час найбільшої кризи для цього заводу, він працював тільки кілька днів на тиждень, починалися скорочення, то цього року вдалося запустити завод на повну потужність з проведенням ремонтних робіт, під кінець року почалося будівництво нових вагонів. Цифра цього року символічна - це лише 100 вагонів, зараз ми бачимо перші 20 вагонів, але це тільки початок. Уже наступного року "Укрзалізниця" має плани побудувати тільки на цьому заводі мінімум 800 вагонів, можливо, навіть до 1000. Загалом по всій системі "Укрзалізниці" плани побудувати 5-6 тисяч нових вагонів. Це безпрецедентна цифра для останніх років", - сказав заступник міністра Євген Кравцов.

Програму капітальних інвестицій "Укрзалізниці" можна буде виконати лише в разі індексації вантажних тарифів.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень 2014 року, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram