ГоловнаЕкономікаБізнес

Правоохоронці розкрили мережу реалізаторів фальшивої автостраховки

За даними МТСБУ, обсяг ринку фальшивих полісів становить близько 10%.

Правоохоронці розкрили мережу реалізаторів фальшивої автостраховки
Фото: autonews.autoua.net

Співробітники правоохоронних органів 29 листопада затримали в Одеській області трьох підозрюваних в організації продажу фальшивих полісів ОСЦПВ (обов'язкова автоцивілка).

Як повідомляє прес-служба СБУ, підроблену страховку продавали на території Київської, Одеської, Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей.

Під час одночасних обшуків за п'ятьма адресами правоохоронці вилучили дві тисячі підроблених бланків полісів, підроблені печатки і штампи страхових компаній, фальшиві паспорти громадян України, які використовувалися зловмисниками для відкриття банківських рахунків.

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (шахрайство) і ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток і штампів) Кримінального кодексу України.

Прес-служба Моторного (транспортного) страхового бюро України зазначає, що затримання цілого злочинного угруповання відбулося вперше в історії страхового ринку України.

"Зловмисники пропонували співпрацю і нинішнім, і колишнім агентам страховиків-членів МТСБУ. До завершення слідчих дій складно уявити кількість ошуканих українців, які стали свідомо чи несвідомо учасниками цієї афери", - йдеться в релізі МТСБУ.

За даними бюро, обсяг ринку фальшивих полісів в Україні становить близько 10%. Сума недоотриманих страховим ринком платежів становить 300 млн гривень на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram