ГоловнаЕкономікаДержава

Польща запропонувала Україні допомогу з модернізацією ТЕС під різні типи вугілля

Ева Копач перейнялася енергобезпекою України

Польща запропонувала Україні допомогу з модернізацією ТЕС під різні типи вугілля
Фото: Макс Левин

Польща готова допомогти Україні з модернізацією теплових електростанцій для використання на них різних типів вугілля.

Про це повідомила прем'єр Польщі Ева Копач на зустрічі з президентом України Петром Порошенком, йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Під час обговорення співпраці двох держав в енергетичній сфері прем'єр-міністр висловила готовність польської сторони взяти участь у модернізації українських електростанцій з метою розширення їхніх технічних можливостей у використанні різних видів вугілля, що у свою чергу сприятиме зростанню енергетичної незалежності України", - сказано в ньому.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють всі 14 теплових електростанцій. З них сім - на вугіллі антрацитної групи "А" і "П", які стали дефіцитними після появи терористів на Донбасі. Це переважно ТЕС на сході і в центрі країни - Трипільська, Придніпровська, Криворізька, Запорізька, Зміївська, Луганська і Старобешівська.

Унаслідок цього Україна вперше за багато років зіткнулася з віяловими відключеннями електроенергії і почала імпорт вугілля з інших країн, у тому числі з Росії.

Модернізація ТЕС під спалювання вугілля газової групи дозволить використовувати паливо, яке видобувається на підконтрольній території, або імпортувати його у дружніх країн, у тому числі в самій Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram