ГоловнаКультура

На кінофестивалі в Польщі пройшла акція на підтримку Сенцова

Український режисер відбуває покарання в Росії. 

На кінофестивалі в Польщі пройшла акція на підтримку Сенцова
Фото: facebook.com/HennadiiAfanasiev

На фестивалі українського кіно "Україна!", який проходить у варшавському кінотеатрі "Ілюзіон" (Польща), активісти організували акцію на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, пише "Крим.Реалії".

Одночасно всі гості заходу підняли вгору таблички із закликом звільнити Сенцова, фото з події у фейсбуці розмістив колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв.

Режисер і письменник Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року працівниками ФСБ у Криму. Його звинуватили у скоєнні терористичних актів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Режисер назвав справу політичною та сфабрикованою і заявив про застосування тортур. Олег Сенцов відбуває покарання в Якутії.

20 жовтня Росія відмовила Україні у видачі українського режисера  Олега Сенцова й Олександра Кольченка на підставі того, що Росія вважає їх своїми громадянами. Як зазначили в українському МЗС, обидва не зверталися за отриманням російського громадянства, а відповідні заяви Москви суперечать нормам міжнародного права.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram