ГоловнаБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Фактор Тимошенко - Крах Януковича...

Складається враження, що Янукович банально дурить голови всій світовій спільноті і українцям. Втім, він повинен розуміти, що відмова звільнити Тимошенко, тим самим зірвавши підписання Угоди про асоціацію з ЄС, стануть для нього остаточним політичним крахом.

Фото: lb.ua

З того, що читаю в новинах і відчуваю внутрішньо, до компромісу по звільненню Юліїї Тимошенко, на жаль, ще далеко. Час до вільнюського саміту невпинно спливає, а Янукович все ніяк не може "розродитися", страшенно боїться... З такими темпами, не буде ані звільнення ЮВТ, ані асоціації з ЄС. І от тоді шлях до путінського "євразійського совка" для України буде відкрито: "Заходи не бойся - уходи не плачь. Вход копейка - выход рубль"... Для України - це катастрофа, без перебільшень.

Ціна питання асоціації з ЄС занадто висока. Це майбутнє України, майбутнє наших дітей. Втім, беззаперечно, без вирішення питання зі звільнення лідера опозиції ЮВТ асоціацію підписано не буде. І я повністю погоджуюсь з тезами представників "Батьківщини", що Янукович настільки боїться Тимошенко, що готовий пожертвувати стратегічним вибором України, але залишити її за ґратами.

Сьогодні глава МЗС Радослав Сікорський заявив (цитую мовою оригіналу) :"До саммита в Вильнюсе слишком мало времени, а Тимошенко все еще в тюрьме. Перед саммитом осталось лишь два заседания министров иностранных дел стран-членов ЕС. Если на последней встрече министры решат, что не все условия были выполнены, а хватит одного голоса вето, то позже уже не изменят своей позиции"- сказал Сикорский.

Также Сикорский отметил, что Украина должна решить проблему выборочного правосудия, вопрос Тимошенко*, который является обязательным для подписания соглашения об ассоциации с ЕС."Украинцы искали решение, но все меньше и меньше времени, чтобы найти его. Пока в тюрьме сидит бывший премьер-министр Юлия Тимошенко - условия для подписания соглашения не являются выполненными... Ведь есть государства (Нидерланды или Германия), которые считают дело Тимошенко символом избирательного правосудия", - резюмировал министр.

No comment. Гадаю, що цим все сказано. Але Янукович мовчить. Складається враження, що Янукович просто намагається задурити голову і всьому цивілізованому світу, і українцям. Хоче перекласти відповідальність з себе на парламент, прекрасно розуміючи, що цей шлях, наразі, не прийнятний. А він як в тому прислів,ї бажає і "рыбку сьесть и на ...". Але так не буває. В Україні є одна людина від якої залежить доля Тимошенко, а з нею і доля асоціації з ЄС - Янукович. Саме він несе абосолютну, одноособову відповідальність за можливий зрив усіх попередніх домовленностей. Для нього це стане остаточним і безповоротним крахом. Він остаточно стане політичним ізгноєм в усьому світі. За таких обставин, рано чи пізно, на нього чекатиме лава підсудних і тюрма.

Отже, можливо, зараз варто йому допопмогти прийняти єдино правильне рішення - звільнити (помилувати) Юлю. Напевно, парламентській опозиції потрібно діяти більш рішуче в стінах ВР. Відкинути все інше і зосередитись саме на цих проблемах: Тимошенко-Асоціація. Все інше потім. Якщо потрібно, то блокувати трибуну, сидіти там і вдень, і вночі ( нехай весь світ бачить), але домогтися від Банкової звільнення (від,їзду в Німеччину) ЮВТ, а разом з тим підписання Угоди з ЄС. Для України, без перебільшень - це питання життя і смерті.

 Цей тиждень у ВР буде дуже показовим, як в діях влади, так і в діях парламентської опозиції. Віримио і сподіваємось на рішучість дій "Батьківщини", "Свободи", "УДАРу" у вирішенні надважливих для українського народу питаннях.

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram