Астрономія без кінця!

Сьогодні буде проведений перший он-лайн чат від "Моєї науки". Такі конференції часто проходять в українському сегменті інтернету із політиками, громадськими діячами, письменниками, працівниками шоу-бізнесу. На жаль, науковців головні наші ЗМІ запрошують надзвичайно рідко, тоді як у розвинених країнах Європи та Америки такі інтерв'ю є звичайними. "Моя наука" хоче змінити цю традицію. Ми будемо тепер регулярно спілкуватися із українськими вченими, показувати їх нашим читачам.

Тема першої зустрічі - "Астрономія без кінця". Напередодні розтиражованих байок про "кінець світу" ми спокійно поспілкуємось із спеціалістом-астрономом. Розвіємо чутки відносно астрономічних псевдосенсацій, дізнаємося нове із астрономічної науки, ще раз познайомимось із найстарішою обсерваторією Києва.

На запитання читачів відповідає астроном к.ф.-м.н. Лілія Казанцева, завідувачка Астрономічного музею при найстарішій у Києві Астрономічній обсерваторії КНУ. До розмови приєднається

старший науковий співробітник Відділу астрометрії та малих тіл сонячної системи Астрономічної обсерваторії КНУ Анатолій Казанцев. Сміливо запитуйте про астероїди. :-)

Питання можна задавати на сторінці "Астрономія без кінця" ВКонтакті. Свої питання пишіть вже зараз, а також можете їх задавати під час онлайн-чату, що почнеться о 17-00 та продовжиться годину - до 18-00. (Але на найцікавіші питання ми відповімо обов'язково і за межами чату.)

Це перший експеримент і від його успіху залежить продовження проекту. Будь-ласка, будьте активними та ввічливими. Чекаємо на ваші запитання із астрономії!

Моя наука Моя наука , Колективний блог про науку та науковців в Україні та за її межами
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram