ГоловнаСвіт

Верховний суд США відмовився зупинити вирок Трампу у справі про виплату грошей порнозірці

Суд залишив відповідну заборону на розголошення інформації до президентських виборів 5 листопада.

Верховний суд США відмовився зупинити вирок Трампу у справі про виплату грошей порнозірці
Фото: EPA/UPG

Верховний суд США відхилив прохання штату Міссурі призупинити майбутній вирок Дональду Трампу суду у Нью-Йорку за звинуваченнями у справі про виплату грошей порнозірці, пише Reuters.

Суд залишив відповідну заборону на розголошення інформації до президентських виборів 5 листопада.

Рішення суддів було прийнято у відповідь на позов штату Міссурі, який стверджував, що справа проти Трампа порушує право виборців відповідно до Конституції США почути думку кандидата в президенти від Республіканської партії.

Постанова Верховного суду не була підписана. Консервативні судді Кларенс Томас і Семюел Аліто вказали, що вони взялися б за справу Міссурі, але додали, що вони «не надаватимуть іншого послаблення (вироку, - ред.)”.

У травні Трампа визнали винним у фальсифікації ділових записів, щоб приховати виплату 130 000 доларів порнозірці Стормі Деніелс в обмін на її мовчання перед виборами в США 2016 року про сексуальні стосунки. За її словами, вони їх мали кілька років перед цим. Прокуратура заявила, що цей платіж мав підвищити шанси Трампа на виборах 2016 року, коли він переміг демократа Гілларі Клінтон.

Трамп, кандидат від Республіканської партії на цьогорічних виборах, заперечує факт сексу з Деніелс і пообіцяв оскаржити вирок після винесення вироку, запланованого на вересень.

  • Генеральний прокурор штату Міссурі від Республіканської партії Ендрю Бейлі 3 липня подав позов проти штату Нью-Йорк, просячи Верховний суд призупинити винесення вироку Трампу, а також постанову про заборону клопоту, винесену суддею штату Нью-Йорк Хуаном Мерчаном.
  • Судові спори між штатами передаються безпосередньо до Верховного суду.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram