ГоловнаСвіт

Байден оголосив про участь у президентських виборах 2024 року

Очільник американської нації назвав перегони наступного року боротьбою з республіканським екстремізмом.

Байден оголосив про участь у президентських виборах 2024 року
Президент США Джо Байден
Фото: EPA/UPG

80-річний президент США Джо Байден офіційно оголосив про свою участь у президентських виборах 2024 року. Таким чином він боротиметься за крісло у Білому домі вдруге.

Про це він повідомив у Твіттері.

У відео, опублікованому вранці у вівторок, Байден назвав перегони наступного року боротьбою з республіканським екстремізмом, прямо стверджуючи, що йому потрібно більше часу, щоб повністю реалізувати свою обітницю відновити характер нації, пише CNN.

Відео стартувало із зображень штурму Капітолію 6 січня 2021 року та протесту активістів за права абортів біля Верховного суду США.

“Коли я балотувався в президенти чотири роки тому, я сказав, що ми боремося за душу Америки. І ми все ще це робимо”, – сказав він.

“Питання, яке стоїть перед нами, полягає в тому, чи буде у нас більше свободи в наступні роки чи менше. Більше або менше прав. Я знаю, яку хочу отримати відповідь, і я думаю, що ви теж знаєте. Зараз не час заспокоюватися. Ось чому я балотуюся на переобрання”, − сказав Байден у закадровому тексті. 

Зазначимо, Байден офіційно заявив про участь у виборчих перегонах через чотири роки після того як він оголосив, що змагатиметься за головну посаду Сполучених Штатів на попередніх виборах у 2020 році.

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп оголосив про намір балотуватись на президентських виборах 2024 року торік у листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram