ГоловнаСвіт

Французька TotalEnergies отримує сотні мільйонів доларів дивідендів від Новатек, – Подоляк

Радник голови ОПУ вважає, що найменшою спокутою було б створення фонду підтримки українських родин, які втратили близьких через російські снаряди. 

Французька TotalEnergies отримує сотні мільйонів доларів дивідендів від Новатек, – Подоляк
Фото: Facebook/TotalEnergies

Французька компанія TotalEnergies отримує сотні мільйонів доларів дивідендів від російської "Новатек".

Про це у твіттері повідомив радник голови ОПУ Михайло Подоляк

"Не повірите, але ще не всі європейські компанії покинули ринок РФ. Деякі досі вважають, що гроші не пахнуть кров’ю загиблих дітей. TotalEnergies отримує сотні млн $ дивідендів від Новатек", – зазначив він.

Подоляк вважає, що найменшою спокутою було б створення фонду підтримки українських родин, які втратили близьких через російські снаряди. 

Нещодавно газета Le Monde оприлюднила розслідування про переробку природного газового конденсату на реактивне паливо для винищувачів-бомбардувальників Росії, які задіяні у війні проти українців. Часткою в цьому родовищі володіла TotalEnergies. Наступного дня після публікації в компанії заявили про відмову від частки. 

Компанія до початку повномасштабного вторгнення росіян була міноритарним акціонером низки недержавних російських компаній: "Новатек" (19,4%), "Ямал СПГ" (20%), "Арктик СПГ 2" (10%) і "ТернафтоГаз" (49%). У березні TE заявила, що відмовиться від закупівлі російської нафти і продуктів з неї. Вона також стверджувала, що не експлуатує жодних нафтогазових родовищ або заводів зі зрідженого природного газу в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram