ГоловнаСвіт

У Росії студента зі США засудили до 9 років колонії за опір поліції під час затримання

Американський посол назвав вирок "театром абсурду".

У Росії студента зі США засудили до 9 років колонії за опір поліції під час затримання
Тревор Рід
Фото: lenta.ru

Головінський суд Москви засудив американського студента Тревора Ріда до дев'яти років колонії загального режиму. За даними слідства, влітку минулого року він, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вчинив опір поліцейським під час затримання.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

28-річний громадянин США був визнаний винним у застосуванні до поліцейських насильства, небезпечного для життя і здоров'я (частина 2 статті 318 КК). Максимальне покарання за цією статтею - десять років позбавлення волі.

За версією слідства, 16 серпня минулого року в поліцію надійшло повідомлення, що біля будинку на півночі Москви чоловік свариться з двома жінками. Поліцейські, які прибули за викликом, спробували заспокоїти чоловіка, але той поводився агресивно й опирався їм.

Тоді поліцейські, застосувавши силу, посадили затриманого в службову машину і доставили у відділення. Зазначається, що дорогою затриманий "напав на водія, порвав йому форму, а також ударив його напарника, створивши на дорозі аварійну ситуацію".

У відділі з'ясувалося, що затриманий - уродженець Техасу Тревор Рід. Наступного дня після затримання суд його заарештував.

Сам Рід у суді заявив, що не визнає своєї провини. За його словами, він не пам'ятає, що сталося, оскільки був п'яний. 

Посол США в Москві Джон Салліван назвав вирок "театром абсурду".

"Сьогодні американський громадянин Тревор Рід був засуджений до дев'яти років в'язниці на підставі доказів настільки сміховинних, що навіть суддя сміявся під час винесення вироку. Це був театр абсурду", - йдеться в заяві Саллівана.

Нагадаємо, у червні російський суд засудив до 16 років громадянина США Пола Вілана за звинуваченням у шпигунстві. 48-річного Вілана затримали в Москві співробітники ФСБ 28 грудня 2018 року. Він був піхотинцем армії США з 1994 року, двічі служив в Іраку - у 2004 і 2006 роках. У 2008 році його розжалували в рядові і звільнили. Після цього з 2017 року Вілан працював начальником безпеки в американській компанії BorgWarner у штаті Мічиган, яка постачає автозапчастини і компоненти, в тому числі російському КамАЗу. Його рідні стверджували, що в Росію він їздив на весілля свого друга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram