ГоловнаСвіт

Іспанські ультраправі провели багатотисячні автопробіги проти карантину

У результаті пандемії економіка Іспанії цього року скоротиться до 12%.

Фото: EPA/UPG

У містах Іспанії в суботу пройшли багатотисячні автомобільні протести проти карантину. Про це повідомляє ВВС.

Права партія Vox закликала прихильників проїхати через великі міста, не залишаючи своїх транспортних засобів, щоб зберегти соціальну дистанцію.

Фото: EPA/UPG

Мітингувальники в Мадриді їхали колоною і розмахували іспанськими прапорами, закликаючи прем'єр-міністра Педро Санчеса подати у відставку через, як вони вважають, неналежне реагування на пандемію коронавірусу.

Лідер Vox Сантьяго Абаскаль, який керував процесією в Мадриді, виступив з промовою по радіо, яку люди слухали в машинах. За його словами, уряд Іспанії "відповідає за найгірше управління кризою на планеті".

Протестувальники закликали повністю скасувати всі карантинні заходи, посилаючись на шкоду для робочих місць та економіки. Схожі акції протесту пройшли також в Севільї, Барселоні та інших великих містах.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

За прогнозами, в результаті пандемії економіка Іспанії цього року скоротиться до 12%.

Іспанія встановила одні з найжорсткіших карантинів в Європі 14 березня. Уряд стверджує, що це дозволило взяти під контроль спалах коронавірусу. Режим надзвичайного стану в країні вчетверте продовжили до 24 травня.

На тлі протестів прем'єр Педро Санчес оголосив про два значні карантинні ослаблення. За його словами, кордони країни відкриються для іноземних туристів з липня. Також футбольні матчі у вищій лізі іспанського футболу можуть відновитися з 8 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram