ГоловнаСвіт

На кордоні між КНДР і Південною Кореєю сталася стрілянина

Північнокорейські солдати обстріляли один з південнокорейських КПП у буферній зоні.

На кордоні між КНДР і Південною Кореєю сталася стрілянина
Южнокорейские солдаты партулируют границу с Северной Кореей
Фото: EPA/UPG

На кордоні Південної Кореї та КНДР вранці 3 травня сталася стрілянина. Про це повідомляє агентство Yonhap.

Інцидент стався о 7:41 за місцевим часом у південнокорейському повіті Чхорвон на кордоні з Північною Кореєю.

Північнокорейські солдати обстріляли один з південнокорейських КПП в чотирикілометровій буферній зоні між двома державами. Кілька куль потрапили у сторожовий пост.

Службовці збройних сил Південної Кореї відповідно до інструкцій двічі дали сповіщення по радіозв'язку і двічі вистрілили у відповідь. В результаті перестрілки ніхто не постраждав, матеріальних збитків також не було завдано.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що роблять спроби з'ясувати за дипломатичними лініями причини стрілянини, щоб не допустити наслідків і подальших інцидентів на кордоні.

Війська Південної Кореї переведені в стан підвищеної готовності.

Зазначається, що це перша з 2017 року зареєстрована стрілянина на кордоні між двома Кореями, коли КНДР стріляла по одному зі своїх солдатів, який втік на південь.

Нагадаємо, протистояння між Пхеньяном і Сеулом триває з 1945 року, коли Корейський півострів був звільнений від японського панування і розділений на зони впливу СРСР і США. З 1950 по 1953 рік між країнами була війна, мирний договір так і не був підписаний.

З 2013 року між КНДР з одного боку і США, Японією і Південною Кореєю з іншого боку почала зростати напруженість через ядерну програму Пхеньяна. На початку 2018 року між Північною і Південною Кореєю була відновлена спеціальна лінія зв'язку, між владою країн відбулися телефонні переговори.

Після цього Сеул і Пхеньян провели кілька зустрічей на високому рівні для обговорення питань зниження напруженості на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram