ГоловнаСвіт

Компанія зв'язку OneWeb, що займалася запуском супутників, збанкрутувала через коронавірус

У червні 2015 року OneWeb уклала з "Роскосмосом" контракт на суму 1 млрд доларів.

Компанія зв'язку OneWeb, що займалася запуском супутників, збанкрутувала через коронавірус
Фото: positime.ru

Оператор широкосмугового інтернету за допомогою супутникового зв'язку OneWeb у п'ятницю, 27 березня, подав до суду штату Нью-Йорк заяву про свою фінансову неспроможність. Представники британської компанії водночас послалися на розділ 11 Кодексу США про банкрутство.

"Компанія має намір використовувати процедуру для продажу свого бізнесу з метою максимізації своєї вартості", - пояснили в пресслужбі OneWeb.

З початку року компанія-стартап вела переговори про залучення додаткового фінансування, проте процес був заблокований через спалах коронавірусу, що спричинило за собою рішення визнати банкрутство. Більшість співробітників компанії будуть звільнені, точна кількість тих, хто позбудеться роботи, не називається.

За даними Financial Times, OneWeb почала переговори з японським SoftBank кілька місяців тому. Як повідомили співрозмовники видання, переговори провалилися в суботу, 21 березня, за кілька годин до того, як 34 супутники OneWeb були виведені на орбіту.

OneWeb у червні 2015 року уклала з "Роскосмосом" контракт на суму 1 млрд доларів. Згідно з домовленістю, що стала найбільшою в історії надання пускових послуг, до 2021 року з космодромів Байконур (Казахстан), Східний (Росія) і Куру (Французька Гвіана) мав бути здійснений запуск 21 ракети-носія сімейства "Союз", які доставили б на орбіту близько 670 космічних апаратів системи OneWeb.

Запуск перших шести телекомунікаційних супутників був проведений в лютому 2019 року з космодрому у Французькій Гвіані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram