ГоловнаСвіт

Меркель зявила про незгоду з Макроном щодо НАТО

Президент Франції назвав нинішній стан НАТО "смертю мозку".

Меркель зявила про незгоду з Макроном щодо НАТО
Президент Франции Эммануэль Макрон и канцлер Германии Ангела Меркель во время неформального саммита глав государств и правительс
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що не поділяє позиції президента Франції Еммануеля Макрона, який назвав нинішній стан НАТО "смертю мозку".

"Ці погляди не відповідають моїм", - наголосила глава уряду Німеччини.

На думку Меркель, навіть якщо партнери за Північноатлантичним альянсом сперечаються один з одним, зовсім не обов'язково робити "такі випади проти всіх", передає DW.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який зустрічався в четвер з Меркель у Берліні в рамках підготовки саміту, присвяченого 70-річчю створення альянсу, зазначив, що НАТО є сильним союзом, а будь-яка спроба розділити Європу і Америку, завдає шкоди Євросоюзу. Партнерам потрібно продовжувати спільну роботу і зміцнення НАТО, зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Макрон в інтерв'ю журналу The Economist заявив, що не вірить у положення ст. 5 Статуту НАТО щодо колективної оборони, згідно з яким напад на одного союзника Альянсу розглядається як напад на всіх членів. Він також заявив, що "мозок НАТО мертвий", а Європу він закликав "прокинутися".

Раніше президент США Дональд Трамп критикував Німеччину за низькі витрати на фінансування НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram