ГоловнаСвіт

Трамп не прийшов на кліматичну панель саміту G7

Стілець американського президента залишили незайнятим.

Президент США Дональд Трамп не прийшов на кліматичну панель саміту "Великої сімки" у Франції, де обговорювали пожежі в Амазонії і зниження викидів вуглеводневих газів.

Як повідомляє Associated Press, його стілець за столом переговорів залишився порожнім. США були представлені на рівні "представника адміністрації високого рангу".

Фото: EPA/UPG

Відсутність Трампа пояснили тим, що він проводив двосторонні зустрічі з представниками Німеччини та Індії. При цьому канцлер ФРН Анґела Меркель встигла на кліматичну сесію. На брифінгу з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді Трампа запитали, чи йде він на сесію, і він відповів, що це його наступна зупинка. У залі переговорів він так і не з'явився.

Президент Франції Еммануель Макрон не став звертати на це особливу увагу. При цьому він запевнив, що в нього була "довга, плідна і винятково позитивна" розмова з Трампом з приводу ситуації в Амазонії і міжнародних зусиль, необхідних для відновлення постраждалих лісів.

Генсек ООН Антоніо Гутерріш, який був присутній на панелі, висловив надію, що американці будуть боротися зі зміною клімату, навіть якщо їхній президент цього робити не хоче.

AP відзначає, що країни "Великої сімки" в понеділок пообіцяли виділити 20 млн доларів на боротьбу з пожежами в дощових лісах Бразилії. Це радше символічний жест, покликаний звернути увагу світу на проблему.

Нагадаємо, Трамп раніше говорив, що не вірить у зміну клімату на планеті і називав це вигадкою китайців. Його рішення вийти з Паризької кліматичної угоди сильно зашкодило глобальним зусиллям зі зменшення викидів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram