ГоловнаСвіт

Цукерберг пообіцяв захистити особисті дані користувачів Facebook

Робота зі створення систем передачі зашифрованих повідомлень уже почалася.

Цукерберг пообіцяв захистити особисті дані користувачів Facebook
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія має намір зосередитися на розвитку функцій, що дозволяють обмінюватися зашифрованими повідомленнями, щоб забезпечити захист особистих даних користувачів.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У своєму блозі, присвяченому планам розвитку соцмережі й інших додатків, Цукерберг повідомив, що робота зі створення систем передачі зашифрованих повідомлень уже почалася і триватиме впродовж 2019 року. Він також розповів, що компанія планує ввести наскрізне шифрування (end-to-end encryption) для особистих повідомлень користувачів на всіх платформах, у тому числі в месенджері Facebook, WhatsApp і Instagram.

"Facebook і Instagram допомогли людям налагодити спілкування з друзями та спільнотами за інтересами в цифровому аналогу міської площі. Але люди все частіше хочуть спілкуватися більш приватно в цифровому аналогу вітальні", - зазначив Цукерберг. Він визнав, що у Facebook не ідеальна репутація в плані захисту особистих даних, маючи на увазі випадки витоку даних користувачів, які призвели до серії скандалів.

Голова Facebook також повідомив, що компанія не планує будувати дата-центри в країнах, де порушують права людини, і готова до блокування її сервісів у цих країнах.

"Людям слід очікувати, що ми з метою захисту даних не будемо зберігати важливу інформацію в країнах з непереконливим послужним списком у сфері дотримання прав людини, таких як право на особисте життя і на свободу волевиявлення", - пояснив Цукерберг.

"Дотримання цього принципу може означати, що наші сервіси будуть заблоковані в деяких країнах, або ми не зможемо найближчим часом почати роботу в інших державах. Ми готові до цього", - додав він.

Нагадаємо, Facebook запровадить у цьому році можливість очищення історії авторизацій в інших додатках і на сторонніх сайтах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram