ГоловнаСвіт

У Росії проходять марші на пам'ять про Нємцова

У Москві затримали чоловіка за плакат з нецензурним висловлюванням на адресу Путіна.

У Москві в неділю, 24 лютого, проходить узгоджена акція на пам'ять про вбитого чотири роки тому російського опозиціонера Бориса Нємцова. Про це повідомляє кореспондент DW.

Акція пам'яті Нємцова в Москві, 24 лютого 2019 року
Фото: EPAUPG
Акція пам'яті Нємцова в Москві, 24 лютого 2019 року

Організатори очікують, що у заході візьмуть участь до 30 тисяч осіб. Некомерційне об'єднання "Белый счетчик", нарахувало понад 10 тисяч учасників.

"Поліція дозволила демонстрантам пронести зі собою всі приготовані ними для акції плакати. Людей оглядали у спеціальному наметі співробітники правоохоронних органів і головного управління з протидії екстремізму МВС РФ", - йдеться в повідомленні.

На плакатах написані гасла: "Всіх не перестріляєш", "Імпічмент - люстрації", "Росія буде вільною".

Інтернет-портал "МБХ-медиа" повідомив про перше затримання в Москві. За його даними, йдеться про учасника маршу, який приніс на акцію плакат з нецензурним висловлюванням на адресу президента РФ Володимира Путіна. Затриманого помістили в поліцейський автомобіль.

Акції пам'яті Нємцова проходять також в Санкт-Петербурзі, Іркутську, Бійську, Красноярську.

Борис Нємцов був убитий пострілами в спину 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. Виконавці злочину засуджені до тривалих термінів тюремного ув'язнення, але замовники вбивства не знайдені досі. У 2017 році на фасаді будинку на Малій Ординці, де жив Нємцов, була встановлена меморіальна табличка. Іменем політика також названі площа у Вашингтоні, сквери у Вільнюсі та Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram