ГоловнаСвіт

Велика Британія встановила ще двох підозрюваних у справі про отруєння "Новачком"

Уже п'ятеро росіян фігурують у справі про замах.

Велика Британія встановила ще двох підозрюваних у справі про отруєння "Новачком"
Фото: EPA/UPG

Поліція Великої Британії додала дані ще двох росіян до розслідування у справі про отруєння "Новачком" у Солсбері. Про це написала газета Daily Mail з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Таким чином, усього до нападу можуть бути причетними п'ятеро осіб. Однак участь нових підозрюваних була "набагато меншою", і вони пересувалися окремо від усіх інших. Очікується, що найближчими тижнями поліція надасть докази щодо двох росіян британському уряду.

Напередодні The Telegraph писала, що третій підозрюваний в отруєнні, Сергій Федотов, якого називають офіцером російської військової розвідки, міг перебувати у Великій Британії ще кілька днів після нападу. Ймовірно, він приїхав до країни разом із двома іншими підозрюваними у справі - Олександром Петровим (Олександр Мишкін) і Русланом Бошировим (Анатолій Чепіга). 

Пізніше The Insider і Bellingcat повідомили, що третій фігурант справи про отруєння в Солсбері може бути пов'язаний зі спробою отруїти «Новачком» болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева 2015 року.

Нагадаємо, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним агентом російської розробки "Новачок" 4 березня 2018 року. Пізніше від отруєння тією самою речовиною постраждали ще двоє випадкових мешканців Солсбері, жінка внаслідок отруєння загинула. У нападі на них британська влада підозрює співробітників ГРУ РФ.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram