ГоловнаСвіт

Демократи зажадали від Трампа дозволити допит його перекладачів

Політики стурбовані тим, що ніхто не знає подробиць зустрічей Трампа з Путіним.

Демократи зажадали від Трампа дозволити допит його перекладачів
Фото: EPA/UPG

Демократи, які очолюють два комітети Сенату, надіслали лист президентові США Дональду Трампу з вимогою надати Конгресу можливість допитати його перекладачів, які були присутні на зустрічах із президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє видання The Hill.

"Через збереження рівня секретності навколо ваших зустрічей з російським лідером ми наполягаємо на тому, щоб перекладачі, які брали в них участь, а особливо людина, яка перекладала вашу зустріч із президентом Путіним у Гельсінкі, були негайно доступні для допиту відповідними комітетами Конгресу", - сказано в посланні, підписаному головою комітету Сенату США з міжнародних відносин Бобом Мендесом і головою комітету з питань збройних сил Джеком Рідом.

На їхню думку, те, що президент США наполягає на таємності цих бесід і навіть не надав даних про них своїм помічникам, "викликає тривогу" і може свідчити про "порушення актів про президентські та федеральні записи".

"Ми вважаємо, що в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів будь-які записи цих розмов повинні бути збережені і негайно надані Конгресу", - випливає з листа Трампу.

Раніше газета Washington Post повідомила, що президент США після бесіди з російським лідером Володимиром Путіним у 2017 році в Гамбурзі не тільки дав вказівку перекладачеві, який працював на зустрічі, тримати зміст переговорів у таємниці, але і забрав у нього робочі записи, які той робив у процесі бесіди.

Видання зазначає, що невідомо, чи вчинив Трамп у такий самий спосіб у всіх п'яти випадках зустрічей і бесід з Путіним, проте джерела відзначили, що не знайшли детальних записів, що стосуються змісту їхніх переговорів навіть у секретних матеріалах Білого дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram