ГоловнаСвіт

Трамп замовив у Білий дім 300 гамбургерів для футбольної команди

Оскільки частина персоналу Білого дому пішла в неоплачувану відпустку, президент особисто склав меню і оплатив їжу.

Трамп замовив у Білий дім 300 гамбургерів для футбольної команди
Трамп заказал в Белый дом 300 гамбургеров
Фото: instagram.com/whitehouse

Президент США Дональд Трамп організував у Білому домі урочистий прийом для гравців команди з американського футболу Clemson Tigers, які виграли чемпіонат США серед вузів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На стіл подали бургери, картоплю фрі, курячі нагетси, соуси в срібному посуді, піцу й інший фастфуд.

Трамп пішов на такий крок через тривале блокування роботи уряду США ("шатдаун"). Оскільки частина персоналу Білого дому пішла в неоплачувану відпустку, президент особисто склав меню для прийому і оплатив їжу за свій рахунок.

В інстаграмі Білого дому опублікували декілька фото з урочистої вечері.

Фото: instagram.com/whitehouse

Фото: instagram.com/whitehouse

Трамп раніше заявив, що спочатку планував нагодувати спортсменів салатами, які повинні були приготувати його дружина і донька.

Нагадаємо, нинішнє призупинення роботи частини федеральних установ у США стало рекордним в історії країни. З 22 грудня не функціонує приблизно чверть федеральних установ США, близько 800 тис. осіб або тимчасово без роботи, або залишаються без зарплати.

На 11 січня щомісячних виплат також не дочекалися охоронці тюрем, співробітники аеропортів і агенти ФБР. Працівники сфер, що стосуються національної безпеки, повинні працювати без зарплати до закінчення "шатдауна". Деякі держслужбовці на знак протесту не виходять на роботу під приводом хвороби.

"Шатдаун" почався через розбіжності між Трампом і представниками Демократичної партії в Конгресі з приводу  будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Трамп відмовляється схвалити бюджет, якщо в ньому не буде враховано фінансування будівництва стіни. Демократи, які становлять більшість у палаті представників, своєю чергою, відхилили вимогу Трампа виділити $5,7 млрд на ці цілі.

Переговори, які відбувалися 10 січня, закінчилися невдачею - Трамп покинув зустріч, заявивши, що це "марна трата часу".

Цей "шатдаун" - третій за час президентства Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram