ГоловнаСвіт

Помпео домовився про розширення авіабази США в Катарі

Зараз база приймає 13 тис. американських військовослужбовців.

Помпео домовився про розширення авіабази США в Катарі
Авиабаза США в Катаре "Эль-Удейд"
Фото: Wikimapia

Держсекретар США Майк Помпео і глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдеррахман ат-Тані підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає розширення авіабази США Ель-Удейд на території Катару, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми підписали меморандум про взаєморозуміння з Катаром про розширення американської військової бази Ель-Удейд, в якій дислоковані тисячі американських військовослужбовців. Ця база дуже важлива для нас, і ми вдячні Катару, що він розміщує наш контингент у себе", - сказав Помпео на прес-конференції в неділю.

Держсекретар США раніше заявляв, що зараз база приймає 13 тис. американських військовослужбовців.

Крім того, Помпео заявив, що Вашингтон розраховує на формування альянсу шести держав Перської затоки, а також Йорданії і Єгипту.

"Конфлікти завдають шкоди багатостороннім відносинам. Ми хочемо відновити єдність країн Перської затоки, щоб вони знову були прикладом для інших країн регіону. Ми сподіваємося на створення нового альянсу, який би включив крім шести країн Перської затоки Єгипет та Йорданію", - сказав держсекретар.

Помпео здійснює поїздку по країнах Близького Сходу, під час якої він відвідає майже 10 країн. З Катару держсекретар США попрямував до Саудівської Аравії, де на переговорах з наслідним принцом Мохаммедом порушить питання про притягнення до відповідальності винних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

ЗМІ раніше зазначали, що мета поїздки Помпео на Близький Схід - посилити протидію Ірану в регіоні, а також розвіяти занепокоєння союзників у зв'язку з оголошеним Вашингтоном рішенням про виведення американського контингенту з Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram