ГоловнаСвіт

У Сербії вшосте протестували проти політики Вучича

Демонстрації стали найбільш значущими протестами з весни 2017 року.

У Сербії вшосте протестували проти політики Вучича
В Сербии шестой раз протестовали против политики Вучича
Фото: EPA\UPG

У столиці Сербії Белграді в суботу, 12 січня, кілька тисяч людей знову взяли участь в акції протесту проти політики президента Александара Вучича. Про це повідомляє  DW з посиланням на місцеві ЗМІ.

Демонстранти пройшли центральною частиною міста, вигукуючи гасла "Зрада!" і "Вучич - злодій". Демонстрації відбулися в низці інших міст країни.

Демонстранти незадоволені політикою президента Сербії Александара Вучича, якого звинувачують, зокрема, в агресивній риториці щодо своїх критиків, створенні атмосфери нетерпимості в країні.

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Протести в сербській столиці проходять шосту суботу поспіль. Приводом для проведення першої масової акції 8 грудня стало жорстоке побиття лідера Лівої партії опозиціонера Борко Стефановича, що сталося в місті Крушевац на півдні Сербії. 23 листопада політику завдали ударів залізним прутом, в результаті чого він отримав важкі травми.

Демонстрації стали найбільш значущими протестами з весни 2017 року, коли на знак протесту проти обрання президентом Вучича на вулиці Сербії вийшли десятки тисяч молодих людей.

Чергова акція протесту запланована на 16 січня 2019 року - річницю вбивства сербського політика Олівера Івановича, одного з лідерів косовських сербів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram