ГоловнаСвіт

Дівчину, що втекла із Саудівської Аравії, прийняли в Канаді

В аеропорту її зустрічала міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

18-річна Рахаф аль-Кунун, що стала відомою після втечі із Саудівської Аравії та відмови повернутися на батьківщину з Таїланду, в суботу прилетіла до Канади. В аеропорту Торонто її зустріла міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Канадська влада погодилися надати дівчині політичний притулок, оскільки їй могла загрожувати страта за публічне зречення ісламу.

"Ми раді надати їй притулок. Влада Канади розуміє, наскільки важливо захищати права людини, а особливо права жінок, у всьому світі", - заявив напередодні прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Спочатку аль-Кунуна хотіла поїхати в Австралію, але там виявилися неготові до термінового надання притулку.

Нагадаємо, 18-річна Рахаф аль-Кунуна прибула в аеропорт Бангкока на початку січня, втікши від своєї родини під час відпочинку в Кувейті. У Бангкоку вона мала намір пересісти на рейс до Австралії, однак на виході з літака її зустріли співробітники посольства Саудівської Аравії і відібрали паспорт, вимагаючи повернутися в Кувейт.

Після цього дівчина забарикадувалася в готельному номері. Після того, як про ситуацію з Рахаф аль-Кунуна написали провідні світові ЗМІ, Таїланд відмовився висилати дівчину в Саудівську Аравію.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram