ГоловнаСвіт

У Росії тюремники заборонили правозахисникам поговорити з обвинуваченим у шпигунстві американцем англійською

Пол Вілан не розуміє російської.

У Росії тюремники заборонили правозахисникам поговорити з обвинуваченим у шпигунстві американцем англійською
Пол Уилан
Фото: EPA/UPG

Члени Громадської спостережної комісії Москви Олександр Іонов і Євген Єнікєєв не змогли поспілкуватися і прийняти скарги від заарештованого американця Пола Вілана, якого звинувачують у шпигунстві.

Бесіда виявилася неможливою через заборону адміністрації СІЗО, повідомляє Дождь.

"Ми змогли подивитися на нього і його камеру візуально, але нам не дали з ним поговорити. Вїлан не розуміє російської, а адміністрація СІЗО заборонила вести діалог англійською мовою", - розповів Дождю Іонов.

За словами правозахисника, така ситуація трапилася вперше. Наприклад, під час чемпіонату світу з футболу членам ОНК дозволяли говорити із затриманими іноземними вболівальниками англійською.

"У понеділок ми подамо скарги на ім'я керівництва ФСВП і в прокуратуру, і будемо вимагати або надати перекладача, або дозволити говорити рідною мовою Вілана. У законі ніде не йдеться, що співробітники ФСВП повинні розуміти, про що йде мова. А тільки бути присутнім, бачити і чути", - пояснив Іонов.

Наприкінці грудня 2018 року ФСБ Росії оголосила, що Вілан нібито був затриманий "під час проведення шпигунської акції". Відомство заявило, що стосовно Ділана порушено кримінальну справу за статтею "шпигунство", що означає, що йому може загрожувати від 10 до 20 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram