ГоловнаСвіт

У Латвії в ящиках з бананами виявили кокаїн на 1 млрд євро

Наркотики прибули з Еквадору.

У Латвії в ящиках з бананами виявили кокаїн на 1 млрд євро
Фото: Delfi

Поліція Латвії та Еквадору провела спільну операцію, в рамках якої було вилучено понад 2 тонни кокаїну вартістю близько мільярда євро, повідомляє Delfi.

Під час операції поліція вилучила 2199 брикетів. Наркотики були заховані в ящиках з-під бананів.

Начальник поліції Латвії Інтс Кюзіс заявив, що це рекордна кількість наркотичних речовин, вилучених на території країни. Він також зазначив, що Латвія в цій схемі використовувалася як транзитна держава. За його словами, з Латвії кокаїн зазвичай переправляють до Скандинавії або в Росію.

Поліцейську операцію провели 8 січня в Кокнесському краї Латвії. За даними правоохоронних органів, у ній були задіяні співробітники поліції Латвії і копенгагенської філії Агентства боротьби з наркотиками США (US Drug Enforcement Administration, DEA).

У рамках операції затримали п'ятьох громадян Латвії.

Нагадаємо, в серпні 2018 року в Аргентине спалили 389 кг кокаїну, виявленого в березні 2018 року в посольстві Російської Федерації. У лютому 2018 року поліція Аргентини розкрила міжнародну схему контрабанди наркотиків через посольство Росії в цій країні. Приводом для спецоперації став інцидент у грудні 2016 року, коли в одному з приміщень при посольстві РФ в Аргентині знайшли 389 кг кокаїну в 12 валізах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram