ГоловнаСвіт

Чотири людини загинули, понад 90 поранено в результаті вибуху в Кабулі

Серед потерпілих 23 дітей.

Чотири людини загинули, понад 90 поранено в результаті вибуху в Кабулі
Фото: EPA/UPG

Щонайменше чотири людини загинули, понад 90 поранені в результаті вибуху автомобіля в столиці Афганістану Кабулі, повідомляє місцева влада. Серед постраждалих 23 дітей, передає Радіо Свобода.

Поки жодна з організацій не взяла на себе відповідальність за напад.

Представник Міністерства внутрішніх справ заявив, що метою вибуху був бізнес-центр Green Village, де працюють деякі неурядові організації.

Урядові сили Афганістану самостійно протистоять угрупованням після виведення більшості військ НАТО в 2014 році. В країні залишається близько 16 тисяч військовослужбовців Північноатлантичного альянсу.

20 грудня стало відомо про наміри американського президента Дональда Трампа вивести з Афганістану щонайменше п'ять тисяч військовослужбовців. Ця новина надійшла наступного дня після заяви Трампа про намір вивести дві тисячі військових з Сирії.

У листопаді 2018 року президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що 29 тисяч афганських поліцейських і солдатів загинули з початку 2015 року - з того часу Кабул взяв на себе основну відповідальність за безпеку країни. Протягом цього часу загинули 58 американців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram