ГоловнаСвіт

Росія порушила дві справи за нападами на свої представництва в Києві

Йдеться про спалене авто з дипномерами і напад на директора Російського центру науки і культури.

Росія порушила дві справи за нападами на свої представництва в Києві
Следственный комитет РФ
Фото: hvylya.net

Слідчий комітет Російської Федерації порушив дві кримінальні справи за фактами нападу на свої представництва в Києві в 2018 році.

Про це повідомляють на сайті Слідкому РФ.

"Головне слідче управління СК РФ порушило дві кримінальні справи за фактами нападів у Києві в 2018 році, в результаті яких постраждало майно Посольства РФ, а також завдано шкоди дипломатичному працівникові. Прийняття цих процесуальних рішень через такий тривалий час пов'язане з необхідністю отримати важливу для слідства інформацію і зібрати додаткові відомості", - йдеться в повідомленні.

У Слідкомі уточнили, що одну справу порушено за ч. 1 ст. 360 КК РФ (напад на транспортний засіб особи, яка користується міжнародним захистом). Другу - за ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на особу, яка користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин).

У першому випадку йдеться про інцидент, який стався 26 листопада, на наступний день після захоплення Росією українських моряків у нейтральних водах біля Керченської протоки. Тоді біля будівлі посольства згорів автомобіль із дипломатичними номерами.

"Також Головним слідчим управлінням було дано правову оцінку іншому факту, який стався в травні 2018 року в місті Києві на вулиці Братській. Група людей вчинила напад на директора Російського центру науки і культури Костянтина Воробйова, який є радником Посольства РФ. В обличчя йому плеснули їдку рідину, висловили образи і погрози фізичної розправи, а також вимоги покинути територію України. Мотивом цього злочину, за даними слідства, було бажання нападників ускладнити міжнародні відносини між Україною і Російською Федерацією", - наголошено в повідомленні.

У Слідкомі РФ стверджують, що в цей час проводять слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

Нагадаємо, активісти проводять акції біля будівлі посольства РФ у Києві, виступаючи проти російської агресії і переслідування громадян в окупованому Криму, а також на підтримку політв'язнів українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram