ГоловнаСвіт

McDonald's втратив ексклюзивне право на торговельну марку Big Mac у ЄС

Корпорація програла тяганину з ірландською мережею фастфуду Supermac's.

McDonald's втратив ексклюзивне право на торговельну марку Big Mac у ЄС
McDonaldʼs
Фото: EPA/UPG

Відомство інтелектуальної власності Євросоюзу (EUIPO) позбавило корпорацію McDonaldʼs ексклюзивного права в Євросоюзі на товарний знак Big Mac, який існує з 1996 року.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначають, що McDonald's програла тяганину з ірландською мережею ресторанів швидкого харчування Supermac's, що тривала з 2015 року. Supermac's, заснована 1978 року в Голуеї, має понад 100 торгових точок в Ірландії та Північній Ірландії, проте досі не могла відкривати ресторани в інших країнах ЄС через протидію McDonald's, яка стверджувала, що покупці будуть плутати назви Big Mac і Supermac's.

McDonald's отримав право на ексклюзивне використання бренда Big Mac у ЄС 1996 року, що теоретично дозволяло не тільки випускати продукцію, а й відкривати ресторани під назвою Big Mac. Однак EUIPO стала на бік Supermac's, погодившись із тим, що американська компанія відтоді фактично жодного разу не скористалася цим правом і відкликала у McDonald's патент на Big Mac.

Рішення EUIPO дозволяє McDonald's і іншим компаніям використовувати назву Big Mac у Євросоюзі. Корпорація має право оскаржити рішення.

Нагадаємо, бігмак використовується журналом The Economist як одиниця вимірювання якості життя в різних країнах ("Індекс бігмака"), оскільки він популярний і містить основні продукти сільського господарства будь-якої країни.

30 листопада 2016 року в США у віці 98 років помер творець бігмака Майкл Джеймс "Джим" Деллігаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram