ГоловнаСвіт

Парламент Британії розгляне вотум недовіри Мей через провал угоди про Brexit

Прем'єр-міністр напередодні зазнала нищівної поразки в парламенті.

Парламент Британії розгляне вотум недовіри Мей через провал угоди про Brexit
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей
Фото: EPA/UPG

Британський парламент у середу розгляне вотум недовіри уряду Терези Мей, яка напередодні зазнала поразки на історичному голосуванні з приводу угоди про Brexit, пише Reuters.

Кількість депутатів, які проголосували проти угоди, понад удвічі перевищила число її прихильників - 432 проти 202, що стало найбільшою поразкою уряду в сучасній історії і спровокувало найжорсткішу політичну кризу за останні півстоліття, яка може привести країну до неконтрольованого виходу з ЄС чи навіть до скасування рішення, прийнятого на референдумі 2016 року.

Після провалу угоди в британському парламенті лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін запропонував винести вотум недовіри уряду Мей, голосування відбудеться о 21:00 за київським часом у середу.

Демократична юніоністська партія (DUP) Північної Ірландії, яка підтримує уряд меншості і відхилила угоду про Brexit, повідомила, що не виступатиме проти Мей. Консерватори, які виступають за Brexit, також сказали, що підтримають прем'єра.

Якщо парламент усе ж винесе вотум недовіри, то законодавці матимуть 14 днів на висловлення вотуму довіри новому уряду. Якщо це не станеться, повинні пройти нові вибори.

У грудні 2018 року Мей отримала вотум довіри від власної Консервативної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram