ГоловнаСвіт

Тереза Мей отримала вотум довіри в британському парламенті

До понеділка прем'єр повинна запропонувати Палаті громад новий варіант договору з ЄС.

Тереза Мей отримала вотум довіри в британському парламенті
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в середу, 16 січня, отримала вотум довіри в парламенті, незважаючи на провал угоди про Brexit.

На її підтримку проголосували 325 депутатів, проти були 306 парламентаріїв, повідомляє Немецкая волна.

Мей заручилася довірою завдяки підтримці консервативної фракції, а також депутатів із союзної її уряду північноірландської Демократичної юніоністської партії (DUP), яка підтримує британський уряд меншості під час голосування з ключових питань.

Напередодні голосування 317 членів консервативної фракції публічно демонстрували згуртованість. Лідер DUP у парламенті Найджел Доддс, а також колишній глава МЗС Великобританії Борис Джонсон також заявляли про намір голосувати за довіру Терезі Мей.

Тепер Тереза Мей, за рішенням парламенту, протягом трьох робочих днів, тобто до понеділка, повинна запропонувати Палаті громад новий варіант договору з ЄС.

Виступаючи з короткою промовою після вотуму, Тереза Мей оголосила, що просто сьогодні ввечері починає консультації з лідерами парламентських партій, а в понеділок знову офіційно внесе на розгляд парламенту проект договору з ЄС, повідомляє ВВС.

Увечері 15 січня британський уряд зазнав нищівної поразки в парламенті, коли переважна більшість з 432 депутатів проголосувала проти договору з ЄС щодо "Брекзиту". На підтримку цього документа висловилися лише 202 депутати.

У грудні 2018 року Мей отримала вотум довіри від власної Консервативної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram