ГоловнаСвіт

Лукашенко поскаржився на пияцтво в уряді Білорусі

"П'яниця - це не керівник. Якщо він сьогодні напився до втрати пульсу, він назавтра не працівник".

Лукашенко поскаржився на пияцтво в уряді Білорусі
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко анонсував нові кадрові перестановки у вищому керівництві країни. Одна з причин - проблема пияцтва, йдеться на сайті президента РБ.

"Мені соромно було про це говорити, але багато керівників, яких я відправив недавно, за комір закладали пристойно. Я ж не контролюю вас, з ким ви випиваєте, з ким ви в лазню ходите, з ким розмовляєте. На здоров'я. Ви - керівники, ви повинні все це вміти. Але щодо пияцтва, ви повинні знати свою міру, ви повинні знати, з ким, де і скільки, як у народі кажуть. Якщо ви це почуття втрачаєте - ви не керівник. І от з цієї причини нам доведеться з деким найближчим часом попрощатися", - заявив Лукашенко.

"І я це говорю не стільки навіть для вас, а для дружин тих п'яниць, які скоро залишаться без портфеля. Вони там все це бачать, але зупинити не можуть або не хочуть. А потім, коли чоловіки втрачають портфелі, починають ридати. А чого ридати? До мене претензій не треба пред'являти. Я відкрито і чесно сказав про свої принципи і вимоги. Люди це чули. Проголосували за Президента - будьте ласкаві дотримуватися цих принципів. П'яниця - це не керівник. Якщо він сьогодні напився до втрати пульсу, і це через день або кожен день, він назавтра не працівник. Він ходить і думає, як би де похмелитися", - сказав він.

Одним з тих, кого звільнили за пияцтво, був міністр енергетики Білорусі.

"Щодо міністра енергетики. Ти знаєш, за що його звільнено. Якщо міністр недисциплінований, якщо він, напившись, не приходить на роботу, то який він міністр", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 18 серпня Лукашенко призначив нового голову уряду і замінив кількох ключових міністрів. Прем'єр-міністром Білорусі замість Андрія Кобякова став Сергій Румас, який керував до цього Банком розвитку. Першим віце-прем'єром став Олександр Турчин - колишній голова апарату уряду. Президент також призначив нових віце-прем'єрів і міністрів, відповідальних головно за економічну сферу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram