ГоловнаСвіт

Меркель розраховує на обрання німця Вебера наступником Юнкера

Він є її партнером по блоку ХДС-ХСС.

Меркель розраховує на обрання німця Вебера наступником Юнкера
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розраховує на обрання німця на посаду голови Єврокомісії, яку зараз займає представник Люксембургу Жан-Клод Юнкер.

Як повідомляє "Німецька хвиля", претендентом на цю посаду стане голова фракції Європейської народної партії в Європарламенті Манфред Вебер. Він також є заступником голови баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС), регіональної партії-партнера Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який очолює Меркель.

З огляду на підтримку канцлера, інші німці навряд чи зможуть розраховувати на посаду голови ЄК, але в перегонах залишаються інші претенденти, такі як, наприклад, голова делегації ЄС на переговорах про Брекзит Мішель Барньє.

У 2019-му наступники змінять голову ЄЦБ Маріо Драгі, голову Європейської ради Дональда Туска, голову Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могеріні.

Нагадаємо, що німецький політик Вальтер Гальштейн очолював першу європейську комісію в 1958-1967 роках. З тих пір представники Німеччини жодного разу не займали цю посаду в Європейському Союзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram