ГоловнаСвіт

Четвертий український фестиваль "ЕТНО-хутір" у Тель-Авіві зібрав рекордну кількість відвідувачів

Наступного року дипломат порадив організаторам розширюватися.

4-й фестиваль української культурної спадщини "ЕТНО-хутір", який відбувся 15 червня в Тель-Авіві, перевершив успіх усіх попередніх років. Насолодитися українськими піснями, кухнею та модою в атмосфері молодіжного драйву прийшло понад 2000 ізраїльтян.

Як розповів LB.ua ізраїльський журналіст Шимон Бріман, фестиваль "ЕТНО-хутір" став щорічною традицією і головною проукраїнською подією в Ізраїлі, своєрідним культурним мостом між Ізраїлем і Україною. "З кожним роком фестиваль набирає дедалі більшої популярності як серед ізраїльтян, так і серед української спільноти", - розповів він.

У музичній частині фестивалю виступили українські гурти "Цвіт кульбаби", "Неформат", українська артистка Оксана Муха, а також добре відомий ізраїльській та українській публіці гурт "Gefilte Drive".

Традиційні вареники та інші страви національної кухні України змушували гостей шикуватися в черги за смачними частуваннями. Окрема програма для дітей, включаючи майстер-клас з української народної кераміки.

Безліч товарів народних промислів, вишиванки і hand made вироби різних майстрів з України ізраїльтяни могли придбати на благодійному ярмарку. Цього року вперше був представлений популярний український бренд "Gapchinska", який презентувала для ізраїльської публіки відома українська художниця Євгенія Гапчинська.

Зібрані на ярмарку кошти будуть спрямовані на реалізацію проекту "IsraeliFriends of Ukraine" - проведення реабілітаційно-оздоровлювального сімейного табору "Крила" для вдів з дітьми, чоловіки яких загинули в АТО.

Серед учасників ярмарку також волонтерські організації "Шанс на життя" та благодійний фонд "Країна чудових снів", які надають допомогу і підтримку дітям, які проходять лікування в Ізраїлі.

"Організатори "Етно хутора" досягли величезного успіху і перевершили самих себе. Наступному року потрібно розширюватися у новому форматі, тому що традиційне місце проведення фестивалю вже не вміщає всіх ізраїльтян, охочих потрапити на українське свято", - заявив на фестивалі посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

Організаторами заходу стала громадська організація "Israeli Friends of Ukraine" за підтримки канадського благодійного фонду "Ukrainian Jewish Encounter". Партнерську допомогу надали посольство України в Ізраїлі та авіакомпанія МАУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram