ГоловнаСвіт

Cambridge Analytica повідомила про закриття на тлі скандалів навколо Facebook

"Облога ЗМІ витіснила практично всіх клієнтів і постачальників послуг компанії".

Cambridge Analytica повідомила про закриття на тлі скандалів навколо Facebook
Главный офис Cambridge Analytica в Лондоне
Фото: EPA/UPG

Політична консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка опинилася в центрі скандалу через обмін даними у мережі Facebook, припиняє свою роботу.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на офіційну заяву компанії.

"Протягом останніх декількох місяців компанія Cambridge Analytica була предметом численних необґрунтованих звинувачень, і незважаючи на зусилля компанії, спрямовані на те, щоб виправити ці твердження, компанія була розкритикована за свою діяльність, яка є не тільки легальною, а й широко визнаною як стандартний компонент інтернет-реклами в політичній і комерційній сферах", - йдеться в заяві Cambridge Analytica.

Незважаючи на наполегливі запевнення компанії, що її співробітники діяли етично і законно, "облога ЗМІ витіснила практично всіх клієнтів і постачальників послуг компанії", зазначили в організації. "У результаті було визнано, що більше неможливо продовжувати керувати справою", - відзначили в Cambridge Analytica.

Нагадаємо, Facebook заблокувала компанію, яка збирала особисті дані користувачів. Згідно із заявою Facebook, професор психології Кембриджського університету Александр Коган створив на платформі соцмережі додаток під назвою "This is your digital life", що мав складати психологічний портрет користувача.

Додаток запитував про дозвіл на доступ до особистої інформації, включаючи місце проживання, список друзів, інформацію про "лайки". Пізніше Коган передав інформацію про користувачів третім особам, у тому числі і Cambridge Analytica.

У зв'язку зі скандалом гендиректора британської компанії Cambridge Analytica усунули від роботи через звинувачення у використанні особистих даних 50 млн користувачів Facebook.

Група інвесторів подала позов до суду на компанію Facebook у зв'язку зі скандалом навколо британської компанії Cambridge Analytica.

Нагадаємо, Facebook видалив понад 270 сторінок і акаунтів, пов'язаних з російським "Агентством інтернет-досліджень", відомим як "фабрика тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram