ГоловнаСвіт

У Німеччині з'явився уповноважений з питань боротьби з антисемітизмом

Цей пост з'явився вперше в історії країни.

У Німеччині з'явився уповноважений з питань боротьби з антисемітизмом

У Німеччині в середу, 2 травня, приступив до роботи уповноважений федерального уряду з питань боротьби з антисемітизмом - його зайняв 51-річний Фелікс Кляйн, який до цього був уповноваженим МЗС щодо відносин з єврейськими організаціями і проблем антисемітизму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначають, що цей пост з'явився вперше в історії країни

У день вступу на посаду Кляйн висловив стурбованість нинішньою ситуацією в країні.

"Антисемітизм у Німеччині був завжди, однак почастішали випадки його проявів, які мене шокують", - сказав він в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung.

Водночас він похвалив велику увагу суспільства до цієї теми, яка, за його словами, є "зброєю в боротьбі з антисемітизмом". Як приклад Кляйн назвав скасування музичної премії Echo після того, як її присудили реперам Kollegah і Farid Bang за альбом з піснею антисемітського змісту.

Кляйн висловився за облік випадків проявів антисемітизму по всій Німеччині і пообіцяв, що створення такого реєстру стане одним із головних його завдань на новій посаді. На його думку, цей крок допоможе показати суперечливість поліцейської статистики, згідно з якою в Німеччині понад 90% усіх правопорушень антисемітського характеру здійснюють праві радикали.

Кляйн також закликав мусульманські громади в Німеччині до участі в боротьбі з антисемітизмом. На його думку, це стало б позитивним сигналом для суспільства.

Нагадаємо, раніше голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні констатувала зростання нападок на євреїв у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram