ГоловнаСвіт

Бойовики підірвали і підпалили офіс ЦВК у Лівії - 11 загиблих

Один смертник підірвав бомбу всередині будівлі, другий вчинив підпал.

Бойовики підірвали і підпалили офіс ЦВК у Лівії - 11 загиблих
sfwef
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 11 людей загинули в головному офісі Центральної виборчої комісії Лівії в Тріполі після нападу бойовиків-смертників. Про це заявив представник лівійського відомства Халед Омар, повідомляє Reuters.

"Група бойовиків, включаючи смертників з бомбами, увірвалася в головний офіс Центральної виборчої комісії Лівії в Тріполі в середу. У результаті атаки щонайменше 11 людей загинули, будинок спалахнув", - сказано в повідомленні.

Напад стався в західному районі Тріполі - Гут аль-Шаал. За словами Омара, один смертник підірвав себе в залі, де працювала комісія, а інший підпалив будівлю.

Серед жертв - співробітники комісії і члени місцевих сил безпеки. Відзначають, що на момент атаки в ЦВК Лівії проходила реєстрація виборців перед новими виборами. ООН висловлювала надію на проведення виборів у Лівії до кінця року.

Читайте також: Чотирьох українців звільнили з багаторічного полону в Лівії

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за скоєний напад.

Нагадаємо, влітку 2017 року прем'єр-міністр Лівії Фаїз Сарадж і голова національної армії маршал Халіфа Хафтар, війська якого контролюють східну Лівію, під час переговорів висловили готовність припинити збройний конфлікт. Сторони також повідомили про бажання провести вибори щойно це стане можливим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram