ГоловнаСвіт

​У МЗС Росії заявили, що в Сирії знайшли контейнери з німецьким хлором і димові шашки з Солсбері

Захарова також стверджує, що знімки з постраждалими від хіматаки в Сирії є "стовідсотковою підробкою".

​У МЗС Росії заявили, що в Сирії знайшли контейнери з німецьким хлором і димові шашки з Солсбері
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії стверджує, що в сирійській Східній Гуті знайшли контейнери з хлором з Німеччини і димові шашки з британського Солсбері.

Про це заявила офіційний представник МЗС Марія Захарова на брифінгу, стенограма якої опублікована на сайті відомства.

"На звільнених територіях Східної Гути сирійськими урядовими військами виявлені контейнери з хлором з Німеччини, а також димові шашки, що вироблені в місті Солсбері, Великобританія. Тепер, я думаю, всі знають, де розташоване м.Солсбері. Цей факт навіть складно коментувати, настільки він страхітливий і підриває віру в людяність окремих держав. Ми говоримо, звичайно, не про цілі держави, а про тих політиків і керівників, які віддають такі накази і застосовують подібні рішення", - сказала Захарова.

Представник російського МЗС також заявила, що знімки з сирійського міста з постраждалими під час хімічної атаки, є "стовідсотковою підробкою".

"У відеороликах, що з'явилися після повідомлень про хіматаки, були зображені нібито загиблими цілі сім'ї. Зйомки велися в квартирах на різних поверхах одного і того ж багатоквартирного будинку. На одному відео хлопчик в смугастому светрі і з ознакою на скроні лежить в коридорі, а на іншому цей же хлопчик розташований на килимі вже в іншій кімнаті... На відео дівчинка в червоному светрі лежить під смугастою ковдрою, а на опублікованих фотографіях та ж дівчинка лежить в центрі іншої кімнати серед численних трупів дорослих людей. Тобто, це абсолютно стовідсоткова підробка", - заявила Захарова.

Нагадаємо, 4 березня в британському Солсбері госпіталізували з симптомами отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Слідство з'ясувало, що під час замаху використовувався нервово-паралітичний агент "Новичок", розроблений в СРСР і Росії. Пізніше Організація із заборони хімічної зброї опублікувала доповідь, в якій підтверджуються висновки експертів Британії.

16 квітня Росія звинуватила Британію в інсценуванні хіматаки в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram