ГоловнаСвіт

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина може відбутися у Швейцарії

Пекін, Пхеньян і Улан-Батор відкинули з міркувань безпеки.

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина може відбутися у Швейцарії
Фото: EPA/UPG

Зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина може відбутися у Швейцарії, повідомив у середу американський телеканал NBC. Кім Чен Ин колись навчався у Швейцарії.

Серед варіантів розглядали також столицю Китаю Пекін, столицю КНДР Пхеньян і Монголію, але всі вони не підходять американцям з міркувань безпеки. "Американські чиновники наполягають на більш нейтральному місці, бажано в Європі, і Швейцарія - серед основних варіантів", - йдеться в публікації.

За даними Bloomberg, також розглядався варіант із селом Пханмунджом на кордоні між КНДР і Південною Кореєю, де 27 квітня має відбутися перший за багато років міжкорейський саміт. Джерела видання також повідомляли, що можливим місцем зустрічі може бути Швеція.

Нагадаємо, що минулого тижня директор ЦРУ Майк Помпео, який незабаром повинен зайняти посаду державного секретаря США, літав у Пхеньян на таємну зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Помпео відвідав Пхеньян у рамках підготовки американо-північнокорейського саміту, який, як очікується, може пройти наприкінці травня - на початку червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram