ГоловнаСвіт

Обшуки через дизельний скандал вперше пройшли в центральному офісі Porsche

Автовиробників Audi і Porsche підозрюють у маніпуляціях з інформацією про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.

Обшуки через дизельний скандал вперше пройшли в центральному офісі Porsche

У центральних офісах автовиробників Porsche та Audi на півдні Німеччини в середу, 18 квітня, пройшли обшуки. Водночас на Porsche вони відбулися вперше, передає DW.

Обидва дочірні підприємства Volkswagen підозрюють в маніпуляціях даними щодо показників вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах через програмне забезпечення, яке вимикало очисні фільтри автомобілів у режимі звичайної їзди. Крім того, їх звинувачують у поширенні неправдивої інформації в рекламних матеріалах, у яких повідомлялося про занижені показники викидів, заявив представник прокуратури міста Штутгарт.

Зокрема, обшуки, до яких було залучено 33 прокурори і 160 співробітників поліції, пройшли на десяти об'єктах Porsche в землях Баварія та Баден-Вюртемберг. Як заявили у прокуратурі, розслідування проводиться щодо трьох осіб з Porsche, зокрема одного члена правління концерну. Крім того, під підозрою опинився один високопоставлений менеджер, а також один з колишніх співробітників компанії, але їхніх імен не називають.

У компанії підтвердили вилучення службових документів. У Porsche також зазначили, що співпрацюють з владою.

Нагадаємо, "дизельний скандал" навколо Volkswagen спалахнув у вересні 2015 року. Тоді виявилося, що під час тестів програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу. Згодом у маніпуляціях даними запідозрили й інших автовиробників.

Раніше німецьке відомство автомобільного нагляду зобов'язало Audi переобладнати програмне забезпечення на 127 тисяч автомобілях у всьому світі через "дизельний скандал". Слідчі дії щодо Porsche розпочалися влітку 2017 року, коли під підозрою перебував один співробітник автоконцерну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram