ГоловнаСвіт

У Саудівській Аравії вперше за 35 років показали фільм у кінотеатрі

Реформа, проведена 32-річним спадкоємним принцом Мохаммедом бін Салманом, послабила обмеження в країні.

У Саудівській Аравії вперше за 35 років відкрили для широкої публіки показ фільмів у кінотеатрі. Першим фільмом, який подивилися місцеві жителі в столиці Ер-Ріяді, стала «Чорна пантера».

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Al Jazeera.

Показ фільму в кінотеатрі організувала американська компанія AMC, яка раніше цього місяця підписала угоду з Ер-Ріядом. Угода передбачає, що АМС протягом п'яти років відкриє по всій країні близько 30-40 кінотеатрів.

Фото: @AboutHerOFCL

«Ми щасливі бути частиною історичного моменту - показу першого комерційного фільму в королівстві після понад 35 років», - заявив міністр культури та інформації Аввад Алаввад.

Лібералізація законів у Саудівській Аравії відбувається завдяки місії країни рухатися в бік соціальних і економічних реформ. Проект майбутнього країни назвали «Бачення 2030». Реформа, проведена 32-річним спадкоємним принцом Мохаммедом бін Салманом, послабила обмеження в країні.

Фото: @AboutHerOFCL

У грудні 2017 року Саудівська Аравія скасувала заборону на кінотеатри. У Саудівській Аравії кінозали були заборонені на початку 1980-х років під тиском ісламських фундаменталістів.

Нагадаємо, у США показали фільм про перші 100 днів України після втечі Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram