ГоловнаСвіт

Туск звинуватив Росію в причетності до отруєння Скрипалів і в підтримці Асада

Голова Європейської ради підкреслив, що використання хімічної зброї неприйнятне в будь-якій точці світу.

Туск звинуватив Росію в причетності до отруєння Скрипалів і в підтримці Асада
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської ради Дональд Туск укотре озвучив версію про причетність Росії до отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в Солсбері.

Про це він заявив, доповідаючи в Європарламенті про підсумки березневого саміту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Європейська рада погодилася з оцінкою уряду Великобританії, що дуже ймовірно, що РФ несе відповідальність за атаку із застосуванням нервово-паралітичної речовини в Солсбері. Ми висловили повну солідарність зі Сполученим Королівством, засудивши цей напад, і у відповідь багато лідерів вирішили вислати російських дипломатів. Посол ЄС у Москві був відкликаний для консультацій", - нагадав Туск.

"Говорячи про Росію, я повинен згадати про повітряні удари, завдані Францією, Сполученим Королівством і Сполученими Штатами у минулі вихідні по сирійських об'єктах хімічної зброї. Використання хімічної зброї неприйнятне в будь-якій точці світу. І воно не може залишатися без наслідків", - підкреслив голова Євроради.

За його словами, повітряні удари були необхідні для стримування подальшого використання хімічної зброї сирійським режимом.

"Дуже важливо, щоб усі сторони в Сирії брали участь у політичному процесі під керівництвом ООН з метою покласти край цій трагедії. Перш за все, Росія й Іран повинні припинити грати у свої ігри і серйозно брати участь у пошуку відповідального і мирного рішення", - додав Туск.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей на саміті ЄС у Брюсселі закликала союзників Британії в Європі об'єднатися, щоб протидіяти російській загрозі. Основною темою її послання європейським лідерам стало отруєння Скрипаля та його дочки в британському Солсбері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram